Grad Ogulin sudjeluje u još jednom europskom projektu, a riječ je o “Europe Goes Local“ kojeg, u suradnji s Nacionalnim agencijama za program Erasmus+,  provodi Agencija za mobilnost i programe EU.
Svrha projekta je unapređenje kvalitete rada s mladima i jačanje europskih vrijednosti među mladima na lokalnoj razini. U projektu „Europe Goes Local“ sudjeluju gradovi koji su se prijavili na javni poziv i uspješno prošli na njemu, a to su gradovi Benkovac, Daruvar, Jastrebarsko, Labin, Ludbreg, Metković, Ogulin, Sveti Ivan Zelina, Vukovar, Zadar i Zlatar.
Tijekom četiri dana trajanja programa, koji se odvijao u Bjelovaru u razdoblju od 30. siječnja do 2. veljače 2024. godine, predstavnici spomenutih gradova imali su priliku usvojiti temeljne pojmove o radu s mladima, saznati više o sudjelovanju mladih u životu lokalne zajednice i upoznati se s uspješnim primjerima.
Kao temelj za daljnji rad u projektnim aktivnostima gradovi su izradili individualne planove za stvaranje poticajnog okružja za rad s mladima u vlastitim zajednicama unutar kojih su osmislili nekoliko važnih strateških aktivnosti. U spomenutom programu grad Ogulin predstavljala je pročelnica Ivana Salopek mag.iu (V.H./FB)