Baš kao i Vinkovci, Supetar i Belišće, i Grad Pregrada, odnosno njihov vrtić Naša radost, u ovoj je krizi i izvanrednoj situaciji u kojoj smo se našli zbog korone pokazao proaktivnost i angažman, te su odmah nakon zatvaranja vrtića pokrenuli online vrtić kako bi djeca i u doba karantene zadržala neku rutinu i dobila zanimljivi i edukativni sadržaj.

Nakon što je donesena odluka o prestanku rada vrtića, ravnateljica Dječjeg vrtića Naša radost Gordana Krizmanić sazvala je Skup radnika te predložila novi način rada kako bi se održao kontakt s djecom i roditeljima – provođenje aktivnosti putem Viber i WhatsApp grupa, budući da se to već ranije pokazalo kao najefikasniji način razmjene informacija s roditeljima.

Ubrzo je dogovoreno da će se sve aktivnosti planirane tjednim planovima realizirati kako je predloženo. Odgojitelji i stručna suradnica svakog dana putem video ili foto zapisa šalju snimke tjelesnih, glazbenih, dramskih, likovnih i drugih aktivnosti, a ravnateljica sve važne obavijesti, prijedloge jelovnika, pokoji recept i dr. objavljuje na zatvorenoj facebook stranici za roditelje.

S obzirom da vrtić ima status Međunarodnog eko vrtića, odgojiteljica Suzana, tako, radi eko aktivnosti s djecom, primjerice u videu ih podučava kako se sade rajčice….

Odgojitelj Matija djeci pjeva i svira i dobiva povratne snimke roditelja kako su djeca naučila pjevati pjesme…

Odgojiteljice također šalju roditeljima objašnjenja kako mogu sami izraditi likovne materijale pa djeca kod kuće izrađuju domaći plastelin i rade s njim…

‘Nismo ni slutili koliko će naše svakodnevno javljanje razveseliti djecu i roditelje. Gotovo sve obitelji provode predložene aktivnosti, izrađuju domaći plastelin, mjesečev pijesak, razne vrste tijesta, kaširaju, slikaju, pjevaju, plešu, čitaju priče, izrađuju poligone za tjelesno vježbanje, grade… Od jutra do večeri šalju povratne foto i video zapise, zapažanja o postignućima svoje djece i pohvaljuju rad odgojitelja. Najviše nas ipak vesele reakcije djece, koja se vesele susretima putem video snimki, male proslave rođendana i zajedničko iščekivanje povratka u vrtić. Uvjerili smo se da i u izvanrednim okolnostima vrtićki tim vrlo kompetentno, kreativno i s puno ljubavi uvijek daje najbolje od sebe!’, kaže nam ravnateljica Krizmanić. A mi kažemo – bravo!(M.P.D.)