U petak, 9.4. je  krenula isplata potpora za studentice i studente za tekuće studentske obveze u Imotskom. Grad je osigurao po 1.000 kuna za ukupno 344 studenta.

– Svojim uspjesima budite ponos Vašim roditeljima i Vašem gradu- poručio je gradonačelnik Ivan Budalić.

-Obrazovanje djece i mladih je najsigurnije i najisplativije ulaganje u našu budućnosti, stoga pružamo pomoć za kupnju školskih knjiga učenicima osnovne škole te besplatnu prehranu, sufinanciramo pomoćnike u nastavi, kao i prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola. I ove godine dodjeljujemo stipendije, također i nagrade učenicima. Ovim mjerama olakšavamo roditeljima financijski teret školovanja, ali i nagrađujemo njihov trud i uspjehe- zaključio je nedavno gradonačelnik.

Demografskim mjerama na području Grada Imotskog nastoji se pomoći roditeljima i najmlađima te osigurati preduvjeti za potrebiti demografski rast. U Imotskom žele da Grad bude ugodno mjesto za život koje će udobnošću i blagostanjem rezultirati većim brojem novorođene djece i privući nove stanovnike, stoga roditeljima novorođene djece daju i jednokratne novčane potpore, a za svako 3. i iduće dijete omogućuju potporu u iznosu od 50.000 kuna. Ukoliko jedan roditelj ima prebivalište na području grada neprekidno 3 i više godina, a drugi je u trenutku rođenja također prijavljen u Imotskom imaju pravo na sljedeće naknade: 1. dijete  10.000 kn,2. dijete  20.000 kn i za  3. dijete i svako sljedeće 50.000 kuna. Također mladim obiteljima omogućujemo subvenciju za izgradnju i adaptaciju kuća…  (Grad Imotski/PL)