Grad Ivanec ove godine dodijelit će 50 stipendija, 10 više nego prošle godine. Gradonačelnik Milorad Batinić donio je odluku kojom se u novoj akademskoj godini povećava broj i iznos gradskih stipendija.

Tih 10 novih stipendija dodjeljuje se studentima koji ih primaju temeljem socijalnog statusa i drugih socijalnih prilika te na temelju uspjeha u školovanju, odnosno studiju. Njihov iznos je povećan s 500 na 600 kuna.

Nastavlja se stipendirati i studente temeljem kriterija deficitarnosti zanimanja.

Oni za dodjelu stipendija ne trebaju konkurirati svake godine, već jednom odobrenu stipendiju koriste tijekom cijelog studija. Takvih stipendija Grad dodjeljuje 10, u iznosu od 800 kuna mjesečno.

S obzirom na to da 7 studenata ove stipendije nastavlja koristiti iz proteklih godina, u ak. godini 2019./2020. Grad je odobrio još 3 stipendije, i to za magistre strojarstva, koji su na području grada Ivanca deficitarno zanimanje.

Što se tiče natječaja za dodjelu stipendija temeljem socijalnog statusa i uspjeha u školovanju, dosad je, kao jedan od uvjeta za pravo sudjelovanja studenata na natječaju, bio prosječni mjesečni ukupni neto prihod po članu kućanstva u prethodna 3 mjeseca u visini 2.500 kuna.

Gradonačelnik je svojim zaključkom ovaj cenzus povećao na 3.000 kuna, a time je omogućeno većem broju studenata da konkuriraju za dodjelu gradske stipendije.

Nakon što prođe zakonski rok predviđen za podnošenje žalbi, donosi se konačna Odluka o dodjeli stipendija. Ugovori o stipendiranju gradskim će stipendistima biti uručeni na prigodnoj svečanosti u subotu, 21. prosinca. (Grad Ivanec)