Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš donio je Odluku o nastavku subvencioniranja prijevoza redovitih studenata s prebivalištem na području Grada Ivanić-Grada i u novoj akademskoj godini.
Redovitim studentima koji imaju prebivalište na području Grada Ivanić-Grada sufinancirat će se mjesečne i polumjesečne karte prijevoza željeznicom ili autobusom, a na relaciji do mjesta studiranja ukoliko je ista manja ili jednaka od 70 kilometara.
Grad Ivanić-Grad sufinancirat će prijevoz željeznicom i autobusom u iznosu od 100 posto cijene mjesečne ili polumjesečne studentske karte, također sufinancirat će i javni prijevoz linijama HŽ+ZET i to 100 posto cijene kupona mjesečne pretplatne karte ZET+HŽ te 100 posto cijene mjesečne priključne karte koja vrijedi uz ZET+HŽ mjesečnu ili godišnju iskaznicu.
Subvencija prijevoza vrijedi za razdoblje od 1. listopada do 31. prosinca 2021.
Ukoliko student do mjesta studiranja ima mogućnost korištenja prijevoza vlakom i autobusom, Grad Ivanić-Grad sufinancirat će trošak prijevoza jeftinijim prijevoznim sredstvom. Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju prijevoza u novoj akademskoj godini (2021./2022.) studenti podnose Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Grada. Nakon podnijetog zahtjeva, na mail adresu studenta bit će poslane potvrde koje studenti dostavljaju prijevozniku (HŽ/ZET/Čazmatrans). Studentima kojima je pravo na subvenciju priznato u protekloj akademskoj godini (2020./2021.) isto vrijedi do 30. rujna 2021., izvijestili su iz Grada. (Grad Ivanić-Grad)