U Graberju Ivanićkom započela je izgradnja školske sportske dvorane, ukupna vrijednost investicije na Osnovnoj školi Josipa Badalića iznosi 12 milijuna kuna, a financiraju je u omjerima 50-50 Zagrebačka županija i Grad Ivanić-Grad.
Gradilište je tim povodom posjetio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je pritom izrazio sigurnost da su djeca, nastavnici, ali i svi žitelji Graberja Ivanićkog izuzetno sretni jer su započeli radovi.
– Ovo je jedina škola u Gradu Ivanić-Gradu koja nema svoju sportsku dvoranu, a time ćemo izravnati kvalitetu tjelesnog odgoja u svim školama. Siguran sam da će za 15 mjeseci na ovom prostoru biti lijepa dvorana i smatram da ćemo biti zadovoljni, rekao je Kožić i istaknuo kako Zagrebačka županija izdvaja više od 140 milijuna kuna u kapitalnu izgradnju poput škole u Luci ili proširenje objekta u Pisarovini i Pušći.
– Zagrebačka županija izuzetno ulaže u obrazovanje. Ne samo u izgradnju i dogradnju objekata, nego i u energetsku obnovu, nadodao je župan najavivši skorašnji završetak radova na Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka vrijednih 15,2 milijuna kuna, ali i buduće projekte u tom smjeru. Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš izrazio je zadovoljstvo što su u partnerskom odnosu sa Zagrebačkom županijom započeli još jedan vrlo važan projekt za Grad.
– To je jedina dvorana na području Ivanić-Grada koja ne zadovoljava uvjete za naše najmlađe da mogu obavljati nastavu tjelesnog odgoja. Pred nama je razdoblje od 15 mjeseci u kojim sam siguran da će radovi završiti. Ono što je za očekivati u budućnosti je razvoj projektnog programa vezanog za školstvo- kazao je gradonačelnik, a zadovoljstvo nije krila ni ravnateljica Osnovne škole Josipa Badalića Martina Novak:
– Ovo je povijesni događaj za našu regiju jer, osim učenika naše škole, dvoranu očekuju svi roditelji, djedovi i bake već generacijama. Danas smo ostavili i zastavu na školi jer je ovo zaista poseban trenutak za sve nas u Graberju Ivanićkom. Vrlo sam zahvalna Zagrebačkoj županiji i Ivanić-Gradu koji se iznimno trude da naša djeca u školi imaju puno bolje uvjete- rekla je ravnateljica zaključivši kako je Zagrebačka županija u posljednjih sedam godina koliko je ona ravnateljica, među ostalim, promijenila krovište škole, uredila kuhinju i blagovaonicu te informatičku učionicu za njezinih 185 učenika. (Grad Ivanić-Grad)