U nedjelju 28. lipnja 2020. godine na jaskanskom sajmištu održan je praktični dio ispita i polaganje iz vatrogasnih vježbi za zvanje “Vatrogasac”.

Osposobljavanje u trajanju od 74 sata provedeno je prema Pravilniku o osposobljavanju i usavršavanju vatrogasnih kadrova, a proveli su ga osposobljeni predavači iz VZG Jastrebarsko. Osposobljavanje za zvanje “Vatrogasac” započelo je u ožujku u prostorijama DVD-u Gornji Desinec, dok je vježbeni dio odrađen na širem području grada Jastrebarskog.

Nakon uspješno zadovoljenog pismenog dijela ispita, u nedjelju 28.lipnja 2020. godine održan je i vježbovni dio ispita, kojeg je uspješno zadovoljio 17 kandidata iz: DVD-a Cvetković, Donji Desinec, Gornji Desinec, Novaki, Stankovo, Vukšin Šipak i Zdihovo.

Vježbu mladih vatrogasaca pripremili su instruktori vatrogasnih vježbi Goran Dikšić i Goran Batušić, a naučene vještine i znanje uživo su pratili predstavnici VZG Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog. Na kraju mladim vatrogascima se obratio i čestitao im zamjenik gradonačelnika, Stipe Bučar, zapovjednik vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko, Vedran Boričević, potpredsjednik Ranko Vojnović i zamjenik zapovjednika Goran Batušić.

Novim mladim operativnim vatrogascima želimo puno uspjeha u radu i djelovanju u svojim vatrogasnim postrojbama. (Grad Jastrebarsko)