U 2019. godini kada je DVD Gornji Desinec svečano obilježilo dvije značajne obljetnice, 100 godina Puhačkog orkestra i 90 godina vatrogastva u Desincu, s ciljem dodatnog podizanja operativne spremnosti vatrogasne postrojbe i poboljšanja uvjeta rada Puhačkog orkestra, vodstvo DVD-a Gornji Desinec značajne napore uložilo je i u nabavu vatrogasne opreme i vatrogasnih svečanih odijela za svoje članove.

Naime, Nabavljeno je više od 40 svečanih vatrogasnih odora za članove DVD-a Gornji Desinec i Puhačkog orekstra, osobna i skupna zaština oprema za operativne vatrogasce, interventno odijelo, čizme, zaštitne rukavice, kacige, kao i nužno potrebna vatrogasna oprema za kvalitetnije izvršavanje vatrogasnih intervencija, vatrogasne cijevi i armature, vatrogasne naprtnjače, potopna pumpa, upijajući jastuci za obranu od poplava, baterijske svjetiljke te druga nužno potrebna oprema.

 “Vlastitim sredstvima, uz pomoć Župana Zagrebačke županije mr.sc. Stjepana Kožića, Hrvatske vatrogasne zajednice, te glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića nabavljena je vatrogasna oprema u iznosu većem od 100.000,00 kn”, poručili su iz DVD-a Gornji Desinec.

Nabavkom ove vrijedne opreme zasigurno će ova vatrogasna postrojba i u narednom razdoblju unaprijediti svoj rad, a sve na dobrobit stanovnika Desinečkoga kraja i njihove imovine u zaštiti od požara i drugih elementarnih nepogoda.

“Ovim putem DVD Gornji Desinec još jednom se zahvaljuje svima koji su pomogli u nabavci vatrogasne opreme, a posebno Županu Zagrebačke županije mr. sc. Stjepanu Kožiću te glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću koji su prepoznali rad ovoga društva i dali mu poticaj da u daljnjem radu”,poručili su iz DVD Gornji Desinec. (DVD Gornji Desenec, Grad Jastrebarsko)