Nakon što je u listopadu prošle godine okupila velik broj sudionika iz cijele Hrvatske, srcolika biciklijada “Jaskansko srce” i ove je godine održana u malo drugačijem, ali jednako atraktivnom izdanju.

U nedjelju, 15. svibnja u perivoju dvorca Erdödy okupilo se preko stotinu biciklista iz gotovo cijele Hrvatske na biciklijadi za SOS Dječje selo Hrvatska. Vozilo se od perivoja Dvorca Erdödy pa kroz naselja Gornja Reka, Kupeč Dol, Ivančići, Gorica Svetojanska, Brezari, Slavetić, Puškarov Jarak, Pribić, Krašić, Guci Draganički s ciljem u Jastrebarskom.

Kako je cilj biciklijade bio druženje i uživanje u prelijepom jaskanskom kraju organizirane su i dvije okrjepe, prva u Dobroj berbi u Svetoj Jani, a druga u perivoju dvorca Erdödy.

Prikupljeni iznos novaca od kotizacije namijenjen je nabavci bicikala i opreme za djecu SOS Dječjeg sela Hrvatska. Svi biciklisti dobili su medalje, a prvih stotinu prijavljenih i prigodni poklon sponzora biciklijade. Inicijator i ove humanitarne akciji bio je Ivan Puškarić, čovjek velikog srca koji se prošle godine upustio u veliku humanitarnu avanturu vožnje biciklom granicom Lijepe naše kako bi podržao udrugu “Krijesnice” koja pomaže roditeljima djece oboljele od malignih bolesti.

Ovaj neumorni i neponovljivi jaskanski humanitarac odvozio je dan ranije, u subotu, 14, svibnja “12 srca”, odnosno gotovo 500 kilometara s preko 6 tisuća metara visinske razlike. Svako srce bilo je ponuđeno tvrtkama koje će kupnjom srca pomoći usrećiti djecu.

Vrijednost svakog srca je 1.500 kuna, a sredstva će biti uplaćena na račun SOS Dječjeg sela Hrvatska. (Grad Jastrebarsko)