Naša nedavna analiza izdvajanja gradova za predškolsko obrazovanje pokazala je da je većina, njih 76, u protekle tri godine za vrtiće izdvajala između 10 i 20 posto proračuna, njih 39 ispod 10 posto, a tek 12 gradova za predškolski odgoj je izdvajala preko 20 posto proračuna. Među njima je i Grad Jastrebarsko koji je za vrtiće izdvajao prosječno 21,7 posto proračuna.

Kako nam kažu u gradskoj upravi, za redovan rad Dječjeg vrtića Radost, kojeg polazi oko šestotinjak mališana, Grad iz proračuna izdvaja više od 10 milijuna kuna. Također, Grad Jastrebarsko i u ovoj godini nastavlja sufinancirati djelatnost dadilja, a od 1. ožujka 2021. godine dosadašnji iznos subvencije uvećali su za 100%, a što iznosi 1. 000 kuna po djetetu.

‘Cilj je dodatno pomoći roditeljima u vidu smanjenja financijskih izdataka, ali i dadiljama i „tetama“ dati do znanja koliko Grad Jastrebarsko cijeni njihov rad s najmlađima. Grad provodi te pomaže i druge projekte za najmlađe, a jedan od prioriteta je izgradnja novog vrtića za koji je osigurana lokacija te čije smo projektiranje već započeli. Također, uz naknade za novorođenčad, Grad Jastrebarsko svake se godine trudi izgraditi barem jedno novo dječje igralište. Provođenjem projekata usmjerenih najmlađim sugrađanima Jastrebarsko nastoji biti grad po mjeri svake obitelji, a osiguravanjem kvalitetnijih uvjeta za ugodniji život, nastoji se privući što više mladih obitelji’, kaže gradonačelnik Zvonimir Novosel. (m.p.d.)