Jučer je, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, tradicionalno dodjeljena nagrada Plavi cvijet pristupačnosti kojeg dodjeljuje Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije u suradnji s Gradom Karlovcem. Nagrada je dodjeljena Domu zdravlja Karlovac, odnosno ravnateljici Tatjani Šterk Tudić.

Smisao dodjeljivanja plakete „Plavi cvijet“ je pozitivnim primjerom potaknuti druge institucije javnog i privatnog sektora da budu što pristupačnije osobama s invaliditetom u arhitektonskom, komunikacijskom i ekonomskom segmentu, pa su uz nagrađeni Dom zdravlja, a posebna priznanja pripala su Dječjem vrtiću Karlovac, Franjevačkom samostanu, prodavaonici „dm-a“ na gradskoj tržnici i Muzeju Domovinskog rata Karlovac- Turanj.

– Kroz projekt „KaŽu zdravlje“ uloženo je oko dva milijuna kuna u objekte u ulici V. Mačeka i na Baniji.  Na zgradi na Dubovcu adaptirana su ulazna vrata koja se automatski otvaraju, info kutak, taktilna mapa, orijentacijski plan kretanja po zgradi na Brailleovom pismu, te prilagođene govornica, ordinacije i čekaonice. Na oba objekta uređeni su invalidski sanitarni čvorovi te rampe u i izvan objekata. Isto tako podizna rampa postavljenja je na Baniji. Ova nagrada nam je poticaj za daljnji rad, rekla je ravnateljica Šterk Tudić i zahvalila svima koji su odlučivali i koji su prepoznali njihova nastojanja za što lakšim i jednostavnijim uključivanjem osoba s invaliditetom u život. (Grad Karlovac)