Dom mladih kojim u Koprivnici upravlja Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. sinonim je za mjesto susreta svih generacija na kojem se prvenstveno nastoji potaknuti samoinicijativnost, kreativnost, ali i osjećaj pripadnosti i zajedništva. Korisnici Doma mladih – Razne udruge, umjetničke organizacije, kao i mnogi kreativni pojedinci provode svoje programe i aktivnosti kako bi ponudili što više zanimljivih sadržaja kojima će poboljšati kvalitetu društvenog života sugrađana.

Kako bi korisnicima pružali što kvalitetniju uslugu obnovljeni su i osvježeni prostori te je uređen okoliš. U velikoj dvorani, piše komunalac-kc.hr, promijenjen je kompletan pod u vrijednosti od 100.000 kn + PDV što je sastavni dio plana investicija Grada Koprivnice. Isto tako velika dvorana dobila je novu klimatizaciju tako da će boravak u dvorani biti još ugodniji, jer se jačina grijanja i hlađenja može prilagođavati prema potrebi, odnosno pojačati ili smanjiti ovisno o temperaturi u dvorani. U predvorju i prostorima garderobe izvršeni su soboslikarski radovi te su pojedine prostorije zasjale u novim bojama.

Multifunkcionalni prostor okuplja svu zainteresiranu djecu i mlade, animira ih kvalitetnim i raznolikim programima te ih uz stručne voditelje i suvremenu opremu uvodi u svijet tehnike, umjetnosti i glazbnih voda. Na taj način djeca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta kroz različite aktivnosti razvijaju potencijale, istražuju svoje interese, razvijaju kreativnost i stvaralačku inteligenciju te na zanimljiv način usvajaju nova znanja.

Koncem svibnja predsjednik udruge Kopriva Ivan Funtek u Zagrebu je potpisao ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta KUPID – Koprivničke Udruge Ponovno Imaju DOM prijavljenog na natječaj „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ u vrijednosti od 1.553.566,67 kunaa koji se u 100-postotnom iznosu financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Projekt je usmjeren revitalizaciji Doma mladih u Koprivnici kroz partnerstvo udruge, Grada Koprivnice i Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica te suradnju sa većim brojem gradskih udruga. U periodu od 24 mjeseca u prostoru Doma mladih održati će se 30 programa s preko 180 aktivnosti za sve dobne skupine, usmjerenih na promociju zdravog života, prehrane, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, ekologije, sportskih aktivnosti, filma, plesa, promicanja volonterizma i ostale aktivnosti. Izvršit će se adaptacija prostora i razviti strategija daljnjeg sudioničkog upravljanja prostorom te na taj način započeti proces revitalizacije DMKC i dati vidljivu dodanu društvenu vrijednost kojom se unaprjeđuje razvoj šire društvene zajednice i podiže kvaliteta života pojedinca. (Grad Koprivnica/komunalac-kc.hr)