Grad Koprivnica i 2021. nastavlja trend dobre suradnje s obrtima za čuvanje djece, potpisani su ugovori s vlasnicima obrta za čuvanje djece koji djeluju na području grada. Riječ je o ukupno 11 obrta – Točkica, Mali anđeli, Anđeli, Leptirić, Bakino dvorište, Iskrice, Dedo medo, Potica, Zvjezdice,Beine i Dječji raj.

-Drago mi je da i ove godine kroz proračun imamo mogućnost biti vam partner i asistencija. Puno nam značite, dobivamo puno pozitivnih povratnih komentara roditelja, a mislim da nam je to svima i najvažnije – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić te se vlasnicima obrta zahvalio na dosadašnjoj suradnji i zaželio uspješnu 2021.

U gradskom proračunu u ovoj godini planirano je 1,2 milijuna kuna. Visina sufinanciranja smještaja djece u obrtima u 2021.ostaje ista, a ona iznosi tisuću kuna za dijete starije od godine dana, dvije tisuće kuna za dijete mlađe od godine dana te dvije tisuće kuna za dijete s teškoćama u razvoju.

Ugovore je vlasnicima obrta uručio gradonačelnik, a prisutne su bile i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te pročelnica Ana Mlinarić. (Grad Koprivnica)