Grad Koprivnica prije dva tjedna raspisao je šest novih javnih poziva kojima će sufinancirati programe, projekte, manifestacije, festivale, prijevoz i tehničku opremu udrugama građana, dok je javni poziv programa javnih potreba u kulturi otvoren još od prošle godine.

Otvoreni su javni pozivi za potrebe u kulturi te za naše udruge građana i civilnog društva. Ovim putem pozivam sve da se jave, jer osigurana su sredstva za njihove programe, manifestacije, potrebe prijevoza i tehničke opreme. U proračunu je za navedene javne pozive osigurano 260.200 eura. Za neke pozive je rok prijave do kraja godine, odnosno sve dok se sredstva ne iskoriste dok je za druge rok u narednih mjesec dana – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Cilj javnih poziva je pružiti potporu civilnom društvu i ranjivim skupinama te razvoj kulturnih i turističkih sadržaja, odnosno unapređenje kvalitete života građana. Javni pozivi za sufinanciranje programa i projekata udruga građana otvoreni će biti do 20. veljače 2023. godine, dok su javni pozivi za sufinanciranje manifestacija, festivala, prijevoza i tehničke opreme otvoreni sve do 15. prosinca 2023. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi otvoren je prošle godine te se prijave mogu predati do 15. siječnja 2023. godine. (Grad Koprivnica)