Na 30. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca koja je održana telekonferencijskim putem i na kojoj je bilo prisutno 11 vijećnika jednoglasno je donesen Proračun Grada Križevaca za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu koji iznosi 130.434.900,00 kuna.
Proračun je uvodno obrazložio gradonačelnik Mario Rajn istaknuvši:

-Osluškujemo naše građane, pritom prvenstveno mislim na činjenicu da je u prijedlog proračuna navedeno proširenje gradskog vrtića, akutni problem s kojim smo se susretali u našem mandatu. Isto tako u proračun su implementirani prijedlozi koji su pristigli putem platforme Sudjeluj! Križevci. Žalosti me činjenica kako vijećnici koji su prije dvije godine inicirali tematsku sjednicu na temu državnog arhiva ne nalaze shodno ispričati svoj nedolazak na sjednicu. Državni arhiv jasno pronalazi svoje konture, svoje financiranje i svoj prostor. Sve ono što se floskularno prije dvije godine spominjalo ova administracija je prepoznala, podržala i do kraja godine će otvoriti prostor- kazao je Rajn.

Sljedeće godine građane čekaju brojni projekti i programi kojima će se poboljšati život djece i mladih, raditi na zaštiti okoliša i unapređenju životnog standarda svih građana te urediti grad.

Dobro provjerite i dobro pogledajte ovih 11 osoba koje je spremno u ovim okolnostima pandemije i voljno uključiti se na sjednicu, koji su spremni u teškim okolnostima promišljati o budućnosti grada i koji su spremni podržati ovaj proračun. U proteklih dva dana puno se isticalo projekata. Uz aglomeraciju, spomenut ću da ćemo u sljedećoj godini završiti jedan ciklus ulaganja na gradskom stadionu, koji je i jedan od najvećih projekata u samom proračunu u iznosu od 5,5 milijuna kuna. Podizat ćemo i dalje standard naših građana, prvenstveno u vodoopskrbi i modernizaciji prometnica. Završit ćemo sportsku dvoranu, koja je itekako započeta i osigurati našim učenicima bitno bolje uvjete u godinama koje dolaze. Hvala svima na suradnji i vjerujem da ćemo uspješno surađivati i u budućnosti- objasnio je ukratko gradonačelnik.

Osim donošenja Proračuna, Gradsko vijeće Grada Križevaca donijelo je Program potpora poljoprivredi na području Grada Križevaca za 2021. godinu i Program u gospodarstvu za 2021. godinu. Nadalje, donesena je i Odluka o osiguravanju prostora za potrebe Državnog arhiva u Križevcima kojom se zadužuje gradonačelnik da predloži Komunalnom poduzeću d.o.o. Križevci da dio svoje upravne zgrade u Ulici Drage Grdenića 7 ustupi Državnom arhivu s obzirom na Odluku Stručnog povjerenstva Hrvatskog arhivskog vijeća koje je ovu lokaciju odabralo kao najadekvatniju za rad Državnog arhiva u Križevcima.

Donesena je i Odluka o osnivanju prava građenja u korist društva Robin d.o.o. čime Poslovna zona Gornji Čret dobiva još jednog poduzetnika. Vijećnici su jednoglasno donijeli Odluku o davanju prava građenja u korist Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci kako bi se zgrada Gimnazije mogla dograditi.

Jednoglasno su donesena izvješća o realizaciji programa u 2019./2020. te financijski planovi i programi rada za 2020./2021. dječjih vrtića, osnovnih škola, ustanova u kulturi, Javne vatrogasne postrojbe, Vatrogasne zajednice, Zajednice športskih udruga, Zajednice tehničke kulture i Gradskog društva Crvenog križa. (Grad Križevci)