Gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić, u društvu suradnika, obišao je radove na Društvenom domu u Banovoj Jarugi kojim se to naselje nastoji revitalizirati.
Prostor Doma će služiti za razne aktivnosti i udruga i pojedinaca s područja Banove Jaruge, ali i za sve ostale popratne sadržaje u mjestu udaljenom 12 kilometara od centra grada.
-Sva naša naselja jednako su mi bitna, i gradska i prigradska te nastojimo nizom projekata revitalizirati naš grad- kazao je tom prilikom gradonačelnik. Izvođač radova na rekonstrukciji Društvenog doma je Venka gradnja d.o.o. iz Novske, a vrijednost ugovora o izvođenju radova je s PDV-om 8.893.952,19 kuna.
Osim rekonstrukcije doma, dogradit će se objekt i prenamijeniti dio prostora u dječji vrtić. Svi prostori unutar doma bit će adekvatno opremljeni, a oko predmetnog objekta uredit će se dječje igralište i okoliš.
Ukupna vrijednost projekta je 10,5 mil. kuna, kod čega Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj sufinancira sa 6,3 mil.kn, iz proračuna RH izdvojeno je 1,1 mil.kn, a sam Grad Kutina podržava projekt s 3,1 mil. kuna.
-Raduje me što spomenuti radovi dobro napreduju te novi Društveni dom polako, ali sigurno poprima svoje izgled na radost svih nas – istaknuo je Zlatko Babić. (Grad Kutina)