Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić i zamjenik gradonačelnika Damir Markuš obišli su područje Sibića i Strašnika na čijem području pripadnici CZ i volonteri iz Kutine danonoćno pomažu stanovništvu nakon snažnog potresa koji je zadesio Banovinu 29.12.2020. Uz HGSS, JVP Kutina, DVD-ove s područja Kutine, na terenu je i Civilna zaštita Grada Kutine te oko 100 volontera. Volonteri pomažu i na potresom pogođenim područjima, ali i u samom gradu Kutini.

-Obišli smo samo dio naših sugrađana koji nesebično pomažu, posla je zaista puno te smo iskazali slogu i pomogli ljudima koji žive na spomenutom području- rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

Među objektima koji su pak u Kutini oštećeni potresom u Petrinji 29. prosinca nalazi se i zgrada Pučkog otvorenog učilišta. Zgrada je pretrpjela unutarnja oštećenja, što ne čudi obzirom na njezinu starost. Riječ je o zgradi koja je nekada bila kasnobarokna palača kotarske oblasti, a koja je sagrađena još u 18. stoljeću. Ova je zgrada arhitektonski i povijesno jedan od najstarijih sačuvanih objekata javne namjene u Kutini i zaštićeno je kulturno dobro. U podrumu se nalazi Vinski dvor, u prizemlju Osnovna glazbena škola, a na katu su upravne prostorije i učionice Pučkog otvorenog učilišta Kutina. Gradonačelnik Zlatko Babić sa suradnicima obišao je zgradu odmah nakon potresa, a kada će se ona sanirati i na koji način vidjet će se u narednom razdoblju.
Dodajmo i to da su na zgradi u jesen 2020. započeti konzervatorsko restauratorski radovi, a kako će se sve to razvijati u budućnosti ostaje vidjeti. (Grad Kutina)