Nakon završetka natječaja za dodjelu stipendija studentima s područja Grada Kutine dodijeljene su stipendije za 42 studenata s kutinskog područja.

Stipendija iznosi 750 kuna i dodjeljuju se za vrijeme trajanja akademske godine 2020./21. Gradonačelnik Zlatko Babić je rekao kako je ove godine pristiglo više prijava na natječaj nego prethodnih godina.

-Tako smo zaprimili  80 zamolbi od kojih 6 nije zadovoljilo kriterije, raduje me što je interes za stipendije tako velik te što naši studenti napreduju kroz studiranje na raznim sveučilištima i u raznim područjima. Ove smo godine odobrili 32 stipendije po ovome natječaju. U obvezu si stavljamo da sljedećih akademskih godina povećamo iznos za stipendije te na taj način omogućimo stipendije većem broju naših studenata i pomognemo im prilikom studiranja.  Svim dobitnicima studentske stipendije želim puno uspjeha u studiranju i da uspješno završe ovu akademsku godinu kao i cijeli studij- kazao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Osim ovih stipendija, do kraja školovanja stipendira se još 10 studenata koji studiraju na sveučilišnim ili stručnim studijima. Iznos stipendije je također 750 kuna, na taj način da Grad Kutina ukupno stipendira 42 studenta u tekućoj akademskoj godini u visini od 315.000 kn.

-U skladu s obećanjem gradonačelnika i Grada promijenili smo način stipendiranja te svake godine putem natječaja dodjeljujemo sve veći broj stipendija. Prošle je godine dodijeljeno 20, a ove 32, te ćemo sljedećih godina pokušati ostvariti mogućnost da svi studenti s područja Kutine dobiju stipendiju. Dodijeljene stipendije su nepovratne te se dodjeljuju svake godine, a dodjela vrši se po socijalnom kriteriju i kriteriju izvrsnosti. Čestitam svima koji su dobili stipendije i želim im uspješno studiranje kao i upis u sljedeću akademsku godinu u kojoj nam se opet mogu javiti na natječaj, a mi ćemo im vrlo rado i iduće godine dodijeliti stipendiju-  rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić.

-Na natječaj sam se javio kako bi mi stipendija pripomogla u studiranju, u troškovima puta i stanovanja te sam  izrazito zahvalan Gradu na dobivenoj stipendiji- kazao je Dino Stančić, student treće godine stručnog studija računarstva na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Nika Špoljarić, studentica 2. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu zahvalila se, također, Gradu na stipendiji kao pomoći prilikom studiranja. (Grad Kutina)