Grad Kutina i u 2020. godini nastavlja ulagati u naselje Stupovača.

Kako ističu i sami mještani, u protekle tri godine povećala su se ulaganja u naselje Stupovača, a sve s ciljem kako bi povećali kvalitetu života u samom naselju. U spomenutom razdoblju uređene su dvije ceste, obnovljen je krov na Društvenom domu te uređen prostor za ispraćaj pokojnika.

“Osim raznih infrastrukturnih projekata, Grad Kutina ulaže i u imovinu Grada. Za potrebe mještana Stupovače uložili smo oko 40.000,00 kn u stolariju i opremanje mjesnog doma. Za obnovu krovišta na poslovnom prostoru u neposrednoj blizini Doma izdvojeno je oko 150.000,00 kn. Spomenuti prostor se koristi  i u komercijalne svrhe pošto ga se može iznajmiti za razne prigode. U tom prostoru također se nalazi i trgovina gdje sumještani mogu otići u nabavku po razne potrepštine koje su im neophodne, a ne moraju ići nekoliko kilometara do grada. Uz to, uređen je prostor u naselju za prihvat pokojnika pošto naselje prije toga nije imalo adekvatan prostor za ispraćaj pokojnika” – rekao je pročelnik Hrvoje Krmelić.

Predsjednik MO Stupovača, Jure Rendulić istaknuo je suradnju Grada Kutine u posljednje tri godine te izrazio zahvalnost za asfaltiranje dviju cesta, Voćarske i Sipovi  i radove na Društvenom domu.

“Prostor za ispraćaj pokojnika koji je predan na korištenje Komunalnim servisima Kutina je bio prijeko potreban stanovnicima Stupovače pošto u naselju nije postojala mrtvačnica te smo na ovaj način dobili dostojan prostor ispraćaja pokojnika. Građani su dugi niz godina čekali ulaganja u naselje te se svakako primijeti napredak koji je učinjen u zadnje vrijeme – kazao je  Rendulić.

“Prigradskim naseljima su prijeko potrebna ulaganja kako bismo ih revitalizirali i poboljšali uvjete života u samim naseljima. U posljednje tri godine intenzivno ulažemo u naša prigradska naselja, obilazimo ih redovito te nastojimo uvidjeti na koje sve načine možemo poboljšati kvalitetu života stanovnicima u našim prigradskim naseljima“ – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić. (Grad Kutina)