Grad Kutina objavio je javni poziv umirovljenicima s mirovinama do 2000 kn i osobama s invaliditetom koji primaju osobnu invalidninu s područja Grada Kutine o ostvarivanju prava na jednokratnu novčanu potporu u 2021. godini.

Oni umirovljenici i osobe s invaliditetom koji su podnijeli zahtjeve temeljem propisanih prava u 2020. godini to ne moraju učiniti ponovo jer se nalaze u registru, a oni koji se nisu prijavili lani i time  ostvarili pripadajuće pravo to mogu učiniti do 15. prosinca.

-Pozivaju se umirovljenici Grada Kutine čija mirovina pripada kategoriji umirovljenika koji su korisnici starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnika invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad u radnom odnosu i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji korisnici nisu u radnom odnosu, a čije mirovine  iznose do 2.000,00 kuna, kao i osobama s invaliditetom koje primaju osobnu invalidninu da mogu ostvariti pravo na jednokratnu novčanu potporu za Božićne blagdane- poručili su iz Grada.

 Pravo na jednokratnu novčanu potporu ostvaruju svi umirovljenici i  osobe s invaliditetom koji primaju osobnu invalidninu, a koji imaju prebivalište na području Grada Kutine.  Iznos jednokratne novčane potpore po umirovljeniku rangiran  je prema visini mirovine i to: od   0.00  –  1.000,00 kuna – 400,00 kuna potpore, te od 1.000  –  2.000,00 kuna – 300,00 kuna potpore… (Grad Kutina)