U Banovoj Jaruzi svečano je otvoren novi društveni dom s dječjim vrtićem. Izgrađen je uz pomoć europskih sredstava, te državnih i proračunskih sredstava Grada Kutine u cjelokupnom iznosu od 11,4 mllijuna kuna. Otvorenje doma značajan je događaj za selo od 750 stanovnika budući da Banova Jaruga dugo nije imala dom, a jedno je od najvećih sela na području Grada.

„Ovo je višenamjenski dom, a sastoji se od dječjeg vrtića, prostora jedne sale i 4 prostora za udruge koje ovdje rade. Nadam se da ćemo kroz njegovu multifunkcionalnost dati doprinos da udruge koje ovdje rade imaju kvalitetan prostor da svi mještani Banove Jaruge i ostalih naselja imaju dom za sve društvene aktivnosti i to je doprinos društvenom životu na tom području“.- kazao je tom prilikom gradonačelnik Zlatko Babić.

“Preko EU fondova i Ministarstva RH osigurano je oko 7,9 mln kn, a ostatak je na proračunu što iz kredita što iz kapitalnih prihoda. Vrtić je moderno opremljen izgrađeno je dječje igralište sa spravama i vrlo moderno je uređeno, a oslobođena je time i jedna učionica u školi”- istaknuo je MIšel Novosel, voditelj projekta iz Upravnog odjela za gospodarstvo Grada .

Dodao je kako još slijede neki radovi na vanjskom okolišu. “Preko EU fondova i Ministarstva RH osigurano je oko 7,9 mln kn, a ostatak je na proračunu što iz kredita što iz kapitalnih prihoda. Vrtić je moderno opremljen izgrađeno je dječje igralište sa spravama i vrlo moderno je uređeno, a oslobođena je time i jedna učionica u školi”,rekao je novinarima.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov izrazila je zadovoljstvo što je Kutina dobila novi vrtić, područni objekt Pčelica i jedan je to od 9 objekata koji pripadaju Dječjem vrtiću Kutina. U Banovoj Jaruzi pozdravila je roditelje i zaželjela im uspješnu pedagošku godinu u novom prostoru.

“15 godina bili smo u OŠ B. Jaruga i sada smo dobili namjenski izgrađen objekt i pripadajuće igralište. Ovdje je smješteno 22 djece i rade dvije odgojiteljice u cjelodnevnom programu. Ovo je trenutno najsuvremeniji vrtić u okrilju Dječjeg vrtića Kutina“, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića.

Mjesni dom Banova Jaruga kao potpuno nova zgrada opremljen je suvremenim namještajem i binom, prostorijama za potrebe mjesnog odbora i udruga te će zasigurno odgovoriti potrebama mještana i unaprijediti društveni život mještana Banova Jaruge, što je u Banovoj Jaruzi pozdravio i pročelnik za gospodarstvo SMŽ Marijan Belošević.

Program otvorenja uz KUD koji slavi obljetnicu uveličao je i ženski vokalni sastav Rusalke, te djeca dječjeg vrtića Pčelica. (Grad Kutina)