Gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić, donio je Odluku o dodjeli novčanih sredstava oštećenicima za ublažavanje posljedica olujnog nevremena.

Podsjetimo, radi se o Javnom pozivu kojeg je Grad Labin objavio 31. srpnja ove godine te kojim se osiguralo sredstva kako bi se pomoglo i ublažilo posljedice koje u pretrpjeli vlasnici OPG-ova na području Grada Labina tijekom velikog nevremena koje je ovaj grad zahvatilo 21. srpnja.

Sukladno nalazu i mišljenju ovlaštenog vještaka i procjene šteta od tuče prijavitelja na poljoprivrednim kulturama, osigurana su sredstva za ukupno devet prijavljenih šteta u iznosu od 32.356,46 eura.

Podsjetimo, štete na ovaj Poziv mogli su prijaviti korisnici koji su upisani u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, organizacijski oblik OPG.

„Svjesni smo negativnih posljedica koje je prouzročilo snažno nevrijeme ovog srpnja te smo stoga odlučili pomoći našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kako bi im donekle ublažili štete koju su pretrpjeli. Temeljem stručne procjene i nalaza stručnjaka na terenu utvrđen je iznos štete. Svjesni sve većih klimatskih promjena nastojimo maksimalno utjecati na ublažavanje istih te provedbu i promociju zelenih politika, što svakodnevno kroz razne mjere i projekte činimo. Nažalost, nevrijeme krajem srpnja znatno je pogodilo poljoprivrednike i vjerujem kako smo im na ovaj način olakšali muku koja ih je zadesila i poništila cjelogodišnji trud.“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić. (Grad Labin)