Gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj/studijskoj godini 2020./2021. učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Labina. U školskoj/studijskoj godini 2020./2021., Grad Labin dodjeljuje stipendije učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Labina i to dosadašnjim stipendistima u skladu s zaključenim ugovorima o stipendiranju i novim stipendistima, temeljem raspisanog Natječaja za dodjelu stipendija u školskoj/studijskoj godini 2020./2021. učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Labina.

Dodjeljuje se  osam  stipendija učenicima srednjih škola,  petnaest stipendija studentima prve godine deficitarnih zanimanja, osam  stipendija studentima prve godine svih studija,  pet  stipendija studentima druge do šeste godine deficitarnih zanimanja i  četiri  stipendije studentima druge do šeste godine svih studija. Visina stipendije za učenike iznosi 550, a za studente 750 kuna mjesečno.

Za dodjelu stipendije imaju se pravo natjecati učenici srednjih škola i studenti s prebivalištem na području Grada Labina od najmanje 12 mjeseci prije dana objave natječaja, ukoliko se redovno školuju / studiraju izvan mjesta prebivališta i ukoliko ne primaju drugu stipendiju. Učenici koji polaze nastavu izvan područja Grada Labina za programe za koje su formirana odjeljenja pri Srednjoj školi Labin ne mogu ostvariti pravo na stipendiju. Učenici i studenti koji ostvaruju dohotke s osnove radnog odnosa ne ostvaruju pravo na stipendiju. (V.H., Grad Labin)