Grad Lipik će kao grad prijatelj djece i ove godine iz svog proračuna financirati nabavu radnih bilježnica i mapa za likovni odgoj osnovnoškolcima na svom području, rečeno je na  sastanku održanom prije dva dana u uredu gradonačelnika Vinka Kasane na kojem su prisustvovali ravnateljica OŠ Lipik Klaudija Kovač i Tibor Nagy ravnatelj OŠ Grigor Vitez Poljana.

Sastanak je organiziran kako bi se utvrdio točan broj osnovnoškolaca od 1. do 8. razreda koju će kroz ovu mjeru Grad Lipik potpomoći, kojih je nešto više u odnosu na prošlu godinu. Osnovna škola Lipik ove godine ima 263 polaznika što je za deset više u odnosu na prošlu godinu, a ravnateljica Kovač izrazila je posebno zadovoljstvo činjenicom da broj polaznika raste i da će ove godine imati dva razreda prvašića. Također je istaknula i da će osnovnoškolce kada krenu u novu školsku godinu dočekati opremljena škola, na kojoj su u međuvremenu postavljeni i solarni kolektori, travnato igralište, uređuje se i terasa, a do početka nove školske godine trebao bi biti nanovo popločen glavni školski ulaz i asfaltiran sporedni s dvorišne strane.

OŠ Grigora Viteza u Poljani ove će godine imati 113 đaka (115 prošle godine) i po riječima ravnatelja Nagyja iako je škola trenutno u procesu radova na poboljšanju energetske učinkovitosti početak nastave nije upitan jer za to postoje svi uvjeti. Složio se s gradonačelnikom kako je i u Poljani potrebna sportska dvorana, te kako bi bilo potrebno prilagoditi postojeći projekt ili čak napraviti novi kako bi bili u mogućnosti kandidirati se na natječaje s ciljem njene izgradnje.

Gradonačelnik je istaknuo da Grad poduzima izuzetne napore na demografskoj slici Lipika brojnim poticajnim mjerama, od poticanja poduzetništva s ciljem otvaranja novih radnih mjesta, potpora mladim obiteljima za izgradnju i kupovinu obiteljske kuće ili stana i brojnim drugim mjerama među kojima je i ova radi koje su se danas sastali. Istaknuo je da se nada da će sve te mjere i njihovi napori dovesti do željenih rezultata i da ih optimizam ne napušta, a ravnatelji osnovnih škola zahvalili su Gradu i gradonačelniku Kasani što prepoznaje potrebe djece i njihovih roditelja i za stalan doprinos školi i obrazovanju djece na području Grada Lipika. (compas.com.hr)