Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana potpisao je ovaj tjedan ugovore o poslovnoj suradnji s predstavnicima četiri obrta s područja Grada Lipika. Ugovori su vrijedni 44.000,00 kuna i njima je regulirana isplata potpore, namjensko trošenje sredstava te izvještavanje o utrošku dobivenih potpora. Ranije ove godine Grad je potpisao ugovore s deset poslovnih subjekata u vrijednosti od 170 tisuća kuna.

Podsjetimo, Grad Lipik na godišnjoj razini bilježi porast poduzetništva od 19% čime je zasjeo na vrh tablice gradova koji također bilježe takvu vrstu rasta.

Inače, za razdoblje od 2018. do 2021. godine Grad Lipik je iznio Program mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Njime je previđen iznos od 450.000,00 kuna za male i srednje poduzetnike.

Mjere su podijeljenje u 4 kategorije. Prva je usmjerena na poboljšanje uvjeta poslovanja malog gospodarstva (90 tisuća kuna), druga se tiče poboljšanja konkurentnosti i održivog poslovanja poduzetnika (315 tisuća kuna), treće područje pomaže razvoju poduzetništva u turizmu (40 tisuća kuna), a četvrto promidžbi poduzetništva i obrta (5 tisuća kuna). (P.B.)