Radovi u poduzetničkoj zoni u Lipiku odvijaju se u skladu s dinamičkim planom i skoro je dovršena ugradnja rubnjaka za pješačke staze i parkirališta. Proteklog vikenda je, koliko su to vremenske prilike dozvoljavale, počelo asfaltiranje jednog dijela pješačkih staza koje okružuju poduzetničku zonu, dok je u tijeku priprema kolničke konstrukcije za završno asfaltiranje koje je najavljeno za kraj ovog mjeseca.

Spomenimo i to da se Projektom dovršetka izgradnje Poduzetničke zone 2 u Lipiku razvija nova poduzetnička infrastruktura (Izgradnja prometne infrastrukture, izgradnja komunalne infrastrukture i elektro energetske infrastrukture) dostupna investitorima u svrhu razvoja gospodarstva na području grada Lipika i okolice, gdje postoji objektivna potreba za navedenom infrastrukturom zbog nedostataka raspoloživih kapaciteta za razvoj poduzetničkih aktivnosti i lokalnog gospodarstva.

Ukupna vrijednost projekta „Ulaganje u dovršetak izgradnje osnovne zajedničke infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Lipik 2“ iznosi 5.649.203,38 HRK uz sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 4.733.945,64 HRK.(compas.com)