Arhitektonski tim Robert Gradečki i Iva Džidić iz tvrtke Gradečki projekt pobjednik je natjecanja BIG SEE interior design award 2024., a vrijednu nagradu osvojili su za projekt uređenja multifunkcionalne dvorane Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” u Ludbregu.

Inače, kako piše evarazdin.hr, BIG SEE Awards pokrenute su kao regionalne nagrade za sustavno istraživanje i promicanje kreativnog i poslovnog potencijala jugoistočne Europe. S ambicijom povezivanja kreativnosti izvan regionalnih granica, prerasli su regionalne okvire i postali internacionalni. Danas BIG SEE Awards doprinosi jedinstvenim i originalnim kreativnim postignućima u arhitekturi, interijeru, dizajnu proizvoda i mode na globalnoj razini što govori o značaju ove nagrade…

– Multifunkcionalna je možda ispravnije izraziti kao višenamjenska. To su dvorane mahom smještene u manjim gradovima i općinama, koje su otvarane unutar društvenih domova, domova kulture, pučkih učilišta i sličnih jedinica kao dašak kulture u malim sredinama. Ludbreg ima fantastičnu glazbenu školu te se dvorana CZKI koristi za koncerte. Kompletan projekt smo prilagodili akustici, bez ikakvih kompromisa to je bio uvjet broj 1 – rekao je Robert Gradečki.

Podsjetimo, Ludbreg je dočekao otvorenje dvorane u listopadu 2022.

-Ovaj projekt, koji je prilagođen akustici bez kompromisa, predstavlja važan korak u kulturnom životu Ludbrega. Čestitamo Robertu Gradečkom i timu na zasluženoj nagradi za njihov izuzetan rad!- čporučili su iz Grada.

– Prošle 2023 godine imali smo 87 projekcija filmova na kojima je bilo 3.332 gledatelja, tome treba pridodati koncerte, kazališne predstave i različita druga događanja u našoj organizaciji s 3.928 posjetitelja, tako da se ova investicija u potpunosti pokazala dobrom odlukom za Grad Ludbreg. Moja vizija iz 2016. godine kad je izrađeno prvo idejno rješenje, a zatim i projekt obnove dvorane pokazao se kao dobra ideja. Čestitam Gradečki projektu na osvojenoj nagradi – dodaje Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak”. (Grad Ludbreg/evarazdin.hr)