Grad Ludbreg donio je Odluku o dodjeli studentskih i učeničkih stipendija za akademsku, odnosno školsku godinu 2020./2021.

Za akademsku godinu 2020./2021. dodjeljuje se 16 studentskih stipendija studentima s područja Grada Ludbrega, koji studiraju za deficitarna zanimanja, kao i slabijeg socijalno-ekonomskog statusa, a za pedagošku -5 učeničkih stipendija sukladno Natječaju za dodjelu studentskih i učeničkih stipendija.

Stipendije temeljem ovog natječaja dodjeljuju se za razdoblje od 01.09.2020. do 30.06.2021., a stipendisti mogu nastaviti s korištenjem stipendija do kraja redovnog studija, odnosno školovanja.

Grad Ludbreg u prošloj školskoj, odnosno akademskoj godini 2019./2020. stipendirao je ukupno 30 studenata i 16 učenika, za što je u proračunu za 2020. osigurao 320.000 kuna. Novi ugovori potpisani su lani sa 14 studenata i 6 učenika. Mlade stipendiste na svečanosti u Centru za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” pozdravio je tada i gradonačelnik Dubravko Bilić istaknuvši tom prilikom kako je obrazovanje važan segment života koji ne smije biti zapostavljen baš nikada.

Iz Grada su uputili i poziv studentima i studenticama za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Pravo na dobivanje jednokratne novčane pomoći ostvaruju studenti koji: su upisani kao redoviti studenti u akademsku godinu 2020./2021., imaju prebivalište na području Grada Ludbrega, nisu navršili 27 godina života i nisu korisnici nikakvih stipendija.

Prošle godine uručene su jednokratne novčane pomoći su visini od 300 kuna za 110 studenata, a uručio ih je gradonačelnik Bilić.

-To je simboličan čin kojim želimo pokazati da nam je drago da studirate, da ste se odlučili na taj korak u svom životu, vrlo važan, završiti fakultet i naći svoje mjesto u svijetu rada. Vjerujem da je puno lakše studirati danas jer imate tu mogućnost u Koprivnici, Varaždinu, Čakovcu – rekao je gradonačelnik. (Grad Ludbreg/PL)