Na posljednji dan 2020.godine potpisani su i otpremljeni ugovori za potpore za 89 poduzetnika i poljoprivrednika s područja Grada Malog Lošinja u visini od 445 tisuća kuna.

S ciljem očuvanja radnih mjesta i olakšanja poslovanja poduzetnicima, te poticanja poljoprivredne proizvodnje i ulaganja u poljoprivrednu infrastrukturu, Grad Mali Lošinj osigurao je financijska sredstva kako bi i na ovaj način, u vrijeme pandemije koronavirusa, pomogao gospodarstvo.

U skladu sa Programom mjera poticanja poduzetništva na području Grada Malog Lošinja za razdoblje 2018. – 2020. godine, potpore su dodjeljene u 8 različitih konkretnih mjera, a to su: potpore novoosnovanim tvrtkama/obrtima, potpore za zapošljavanje, potpore za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata, potpore jačanju poduzetničkih kompetencija i konkurentnosti na tržištu, potpore za jačanje promotivnih aktivnosti, potpore za nabavu strojeva i opreme, potpore za očuvanje i razvoj tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja te potpore poljoprivredi. (Grad Mali Lošinj)