Nakon što su u manje od godinu dana obnovljena dječja igrališta na Zagazinjinama te u Velom Lošinju, u sklopu projekta uređenja svih dječjih igrališta na području Grada Malog Lošinja obnovljeno je i otvoreno igralište u Dječjem vrtiću Cvrčak.

Naime, Grad Mali Lošinj je od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za zamjenu i postavu kompletno novih dječjih igrala prilagođenih različitim uzrastima,  uz prateće građevinske radove i postavu antistres podloga dobio 640 tisuća kuna, dok je vrijednost cjelokupne investicije 1.7 milijuna kuna. Svi sadržaji i igrala u sklopu igrališta objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije te posjeduju ateste sukladno europskim normama.

Izvođač radova je bila tvrtka Geoinst, a igrala, koja će djeci omogućiti sigurnu igru, druženje na svježem zraku i razvijanje motoričkih sposobnosti dobavila je tvrtka Stribor. Nadzor nad ovim radovima izvodila je firma Kopima d.o.o. iz Zagreba.

 „Mali Lošinj je od 2008. godine Grad – prijatelj djece, stoga s radošću pozdravljamo otvorenje još jednog novog dječjeg igrališta, prilagođenog svim dobnim skupinama djece, koje će zasigurno doprinijeti još ljepšem i ugodnijem životu i odrastanju naših najmlađih i njihovom boravku u vrtiću. Isto tako, Mali Lošinj je prije tjedan dana osvojio priznanje kao jedan od finalista za dodjelu nagrada najboljim gradovima u RH u kategoriji Kvalitete života čemu svakako pridonose i ulaganja u odgojno obrazovne institucije i programe. Na ovome ne stajemo, uskoro započinjemo s radovima na uređenju nekoliko igrališta oko dječjeg vrtića u Velom Lošinju“ izjavila je gradonačelnica Ana Kučić. (Grad Mali Lošinj)