Dječji vrtić Metković je, u sklopu projekta  „Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“, dobio novu opremu financiranu EU sredstvima u vrijednosti od 895.649,33 kuna.

Gradonačelnik Dalibor Milan na svojoj facebook stranici objasnio je da se radi o opremi za sportski integrirani program, slikovnicama za dječje prostorije, opremi za kuhinju, kolicima za čišćenje, usisivačima, namještajima za dnevni boravak, materijalima za Monterssori program, igračkama, digitalno-logopedskom setu i mnogim drugim stvarima. Kao najbitniju stvar gradonačelnik ističe senzornu sobu koja uključuje bazene s lopticama, stepenice s toboganom, stup sa svjetlom, krugom za ljuljanje, taktilne lopte itd.

“Ono na što sam osobito ponosan je činjenica da je Grad Metković s projektom „Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ među 10 najvećih projekata u Republici Hrvatskoj s iznosom od 6.083.886,65 kn u 100%-tnom financiranju”, zaključio je gradonačelnik Milan. (gradonačelnik.hr/L.U.)