Od otvorenja Dječjeg vrtića Metković 2003. godine, postoji problem odvodnje viška voda s područja dječjeg igrališta, što ometa odvijanje dječjih programa.
Uvidjevši taj problem, pristupili su Gradu izradi projektne dokumentacije, a nedugo zatim i izvođenju radova.
Odnosno, na odvodnji viška voda s navedenog područja.
U svrhu sprječavanja nastajanja viška vode, radovi na ovom projektu uključuju izgradnju podzemne drenaže igrališta vrtića po shemi „riblja kost“, te odvođenje vode oborinskim kolektorom u prometnicu pokraj vrtića i priključak na postojeću kanalizaciju u Ulici kralja Zvonimira.
Vrijednost projekta je 355.000,00 kuna s PDV-om, a radovi se financiraju sredstvima Grada Metkovića.
Gradonačelnik Dalibor Milan komerntira:
-Od početka mandata naglašavam kako su djeca i mladi prioritet i nisam želio da to ostane samo na riječima- tvrdi Milan. Djeca su naša budućnost, a poboljšanje kvalitete njihova života prioritet je Grada Metkovića koji je  upravo raspisao otvoreni postupak javnog nadmetanja za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića Radost, a koji je pak trajao do 19. studenoga 2020.
-Skupa sa svojim suradnicima, trudim se pronaći dugoročna rješenja za probleme s kojima se suočavaju mališani i njihovi roditelji. Zbog toga istovremeno radimo na različitim projektima usmjerenima prema djeci i mladima, a sada je na redu i rekonstrukcija i dogradnja Dječjega vrtića ‘Radost’. Naime, otkako smo smanjili učešće roditelja u cijeni vrtića za 150, odnosno 100 kuna, ovisno o programu koji djeca koriste te pozitivnim prirodnim prirastom koji Metković ima niz godina zaredom, zahtjevi za korištenjem usluga Dječjega vrtića Metković svake godine su sve veći! Rezultat toga je da danas imamo 127 djece više koji pohađaju Dječji vrtić Metković, u odnosu na 2015. godinu- kazao je nedavno gradonačelnik Dalibor Milan (Grad Metković/PL)