Završena je prva faza obnove kvartovskih igrališta u Metkoviću, u sklopu koje su obnovljena dječja igrališta u Ulici Ante Starčevića i kod crkve sv. Franje na Kladi te vježbalište u Sportskoj ulici. Na igralištu u Ulici A. Starčevića postavljene su nove sprave i nova antistres podloga prilagođena standardima sigurnosti te, iznad nje, umjetna trava namijenjena dječjim igralištima.

Rekonstrukcijom postojećega igrališta kod crkve sv. Franje na Kladi polovina terena je prenamijenjena u dječje igralište sa novim spravama. Postavljena je i antistres podloga te sigurnosna žica koja razdvaja dječje od košarkaškog i nogometnog igrališta. U sklopu rekonstrukcije vježbališta na vrhu Sportske ulice osiguran je adekvatan prilaz te je također postavljena antistres podloga u vidu lijevane gume, a u svrhu sigurnijega korištenja. Ukupna vrijednost ovih radova koji su financirani iz proračuna Grada Metkovića bez PDV-a iznosi 367.528.63 kn, a investitor je Ustanova za kulturu i sport Metković.

-Na tome nećemo stati! Svakom djetetu igralište je drugi dom i baš zato im želimo osigurati ljepša i još važnije, sigurnija mjesta za igru i provođenje slobodnoga vremena. S obzirom da želimo svakom djetetu osigurati jednake uvjete za igru započinjemo i s obnovom i preostalih kvartovskih igrališta, a dužnost svih nas je da čuvamo njihove nove domove. Iako ne sumnjam da svi znate koliko je sigurnost djece važna, želim istaknuti da samo zajedničkim snagama možemo i moramo paziti na nove sprave, podloge i izgled igrališta. Budimo djeci dobar primjer i pokažimo im da sve ovo što napravimo danas, možemo imati i u budućnosti! Upravo će oni jednoga dana nadograđivati sve što im ostavimo u nasljeđe, a do tada im želim što sretnije i bezbrižnije vrijeme provedeno u svojim novim domovima – istaknuo je u FB objavi gradonačelnik Dalibor Milan.

Obnova kvartovskih igrališta samo je nastavak ulaganja u sportske objekte na području grada.

-Osim energetske obnove Gradske sportske dvorane, među značajnim projektima koje smo realizirali u posljednjih godinu dana je i prva faza energetske obnove Boćarskoga doma gdje su zamijenjeni vanjski otvori i vrata, čime je postignuta značajna energetska ušteda. Uložena su i sredstva u uređenje prostorija i igrališta nogometnih klubova. Tako je na istočnoj tribini igrališta ‘Iza Vage’ postavljeno 200 novih stolica, nabavljen je novi digitalni semafor, renovirane su dvije gostujuće svlačionice, a pomoćno igralište NK Neretve omeđeno je betonskim zidom i panel ogradom. Novi digitalni semafor postavljen je i na stadionu ONK Metkovića te je izgrađeno novo malonogometno igralište s kompletnom popratnom infrastrukturom- kazao je pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Ante Zovko koji je pozvao roditelje i djecu na odgovorno ponašanje na novouređenim igralištima.

-Nažalost, svakodnevno smo svjedoci devastacije novouređenih igrališta te ovom prilikom apeliram na sve roditelje i djecu na odgovorno korištenje igrala te propisno odlaganje otpada, na za to predviđena mjesta- naglasio je Zovko. (Grad Metković/metkovic.hr)