I ovoga ljeta, 26. put za redom, najprivlačnije odredište naših najboljih mladih informatičara i programera bit će grad Krk, gdje će se između 23. lipnja i 03. srpnja 2016. godine odvijati Kamp mladih informatičara Hrvatske.

Ovu tradicionalnu ljetnu školu namijenjenu najboljim mladim informatičarima, darovitim učenicima osnovnih i srednjih škola te članovima udruga i klubova Hrvatskog saveza informatičara (HSIN), spomenuta asocijacija organizira u suradnji s Klubom informatičara otoka Krka i Osnovnom školom Fran Krsto Frankopana – Matičnom školom Krk, inače domaćinom, a sve pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije i Grada Krka.

Uz učenike pozvane temeljem natječaja, Kampu će se priključiti i nadareni mladi informatičari iz udruga HSIN-a, te zainteresirani učenici i profesori, kako s otoka Krka, tako i čitave županije. Primarne zadaće ovog vrijednog programa su stjecanje znanja i vještina iz različitih područja informatike s posebnim naglaskom na programiranje, kako bi se njegovi polaznici što bolje pripremili za nadolazeća školska, županijska i državna natjecanja, informatičke olimpijade te ostale domaće i međunarodne natjecateljske smotre, zatim dodatno obrazovanje nadarenih informatičara osnovnih i srednjih škola te naposljetku druženje uz mnoge kulturne i sportske aktivnosti.

Kao i dosad Kamp će se odvijati u prostoru krčke osnovne škole, a njegovim sudionicima biti će ponuđene neke od sljedećih radionica: Logo, Python/Uvod u algoritme, C/C++/STL, Visual Basic, Algoritmi, HTML/PHP, WordPress, Osnove robotike, Linux, Android aplikacije ili Objektno orijentirano programiranje. Osim radionica za sve okupljene organizirat će se zanimljiva predavanja, ali i brojni drugi sadržaji što će ih voditi stručni suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i nosioci olimpijskih informatičkih medalja te članovi Kluba informatičara otoka Krka.

Prema posebnom programu u vrijeme trajanja Kampa u Krku će se pripremati i Hrvatska informatička reprezentacija, koju u srpnju i kolovozu očekuje nastup na 23. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2016 (Piatra Neamt, Rumunjska, od 18. do 23. srpnja), kao i predstavljanje na 28. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi – IOI 2016 (Kazan, Rusija, od 12. do 19. kolovoza).

U sklopu Kampa, 30. lipnja, bit će održana 5. Juniorska hrvatska informatička olimpijada, najjače godišnje informatičko natjecanje za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske, koje se odvija prema pravilima, sukladno svjetskim i regionalnim informatičkim olimpijadama. (Grad Krk)