Grad Novigrad-Cittanova, jedan od rijetkih koji doista provode praksu poticanja i nagrađivanja izvrsnosti, objavio je javni poziv učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Novigrada-Cittanova koji su ostvarili odličan uspjeh na kraju školske godine 2019./2020. da se prijave kako bi ostvarili pravo na jednokratnu novčanu nagradu od 1.000 kuna, koju Grad tradicionalno dodjeljuje srednjoškolcima odlikašima.

Grad Novigrad, uz nagrađivanje odličnih učenika, redovito dodjeljuje učeničke i studentske stipendije. Tako je prošle godine Grad izdvojio 208.000 kuna za nadarene studente uz dodatnih 77.000 kuna za studente slabijeg imovinskog stanja. Također, u proračunu se osiguravaju i sredstva za dodjelu nekoliko dodatnih stipendija, uzimajući u obzir materijalne, socijalne, zdravstvene i druge prilike učenika/studenta i obitelji učenika odnosno studenta.

Grad, kako smo naveli, dodjeljuje i učeničke stipendije i to za nadarene učenike i one slabijeg socijalno-ekonomskog statusa kao i  stipendije za deficitarna zanimanja poput zanimanja medicinske sestre.

Obrazac prijave kao i svi ostali podaci mogu se pronaći na službenim mrežnim stranicama Grada, a rok za podnošenje prijave je do 14. kolovoza 2020. godine.  (Grad Novigrad)