Gradu Novska odobren je ovih dana 1,4 milijuna kuna vrijedan projekt ‘Dom izvan doma’ koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

Kako nam kažu u Gradu, Novska je nositelj projekta, a partneri projekta su Centar za socijalnu skrb Novska i Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik

Cilj projekta je uspostava i opremanje poludnevnog boravka za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te stručna pomoć i podrška djeci, mladima ali i roditeljima te udomiteljima.

Također, kažu u Gradu, kroz organiziranje edukacija i kreativnih radionica  doprinijet će se većoj socijalnoj uključenosti, kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena, lakšoj integraciju u društvo te poboljšanju obiteljskih odnosa.

Projektnim aktivnostima doprinijet će se i jačanju stručnih kapaciteta prijavitelja i partnera, ali isto tako povećati svijest lokalne zajednice o udomljavanju djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Kroz projekt  je i osiguran prijevoz korisnika  te  plaće za projektni tim (upravljanje, administracija i javna nabava) i koordinatora projektnih aktivnosti. (L.K.)