Donedavno su oko zgrade Mjesnog doma u Rajiću stajale  građevinske skele, a građevinari radili na rekonstrukciji. Od toga još samo poneki elementi i dio skele podsjećaju na veliki zahvat koji je uvelike promijenio vanjski i unutarnji izgled doma. Rekonstrukcijom Mjesnog doma, djeca , mladi i mještani naselja Rajić dobili su vrhunski uređen, oplemenjen i arhitektonski dizajniran multifunkcionalni objekt u središtu mjesta.

Jedna od najljepših zgrada na području Grada Novske pružiti će idealne uvjete za sportske aktivnosti, prostore za kulturna i društvena događanja u velikoj dvorani, prostoru namijenjenom najmlađima, jednoj odgojnoj skupini djece, imati će igraonicu, a u jednom dijelu i knjižnicu i čitaonicu.

Vrijednost ove investicije bila je 6,6 milijuna kuna, projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj s 85 posto i 15 posto sredstava RH.

Radove je izvodila građevinska tvrtka „Gradnja Alaber“. Osim Mjesnog doma, uređen je Trg hrvatskih branitelja s novim spomenikom za poginule hrvatske branitelje, park i šetnica kod Osnovne škole Rajić, a uz potporu SMŽ podignut je i standard učenika uređenjem kuhinje u školi.

Sve je to doprinos i životnom standardu mještana Rajića i drugih naselja. (Grad Novska)