Grad Opatija u cilju prikupljanja podataka provodi anketu o interesu građana za kupnju/najam stana po programu društveno poticane stanogradnje na području grada.

Zainteresirani građani trebaju popuniti anketni upitnik i dostaviti Gradu najkasnije do 31. ožujka radi daljnjeg postupanja. Ovisno o iskazanom interesu Grad Opatija će u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama utvrditi nastavak daljnjih aktivnosti na realizaciji programa.

Nakon objavljene ankete o interesu građana za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje na području Opatije mnogi su se pitali o lokaciji.
Gradnja je predviđena na Tošinini, na građevinskoj čestici u vlasništvu Grada veličine 6.180 m2, koja graniči s ex garažom Kvarner Expressa. Prema uvjetima APN-a maksimalna cijena stana iznosi 10.200 kuna po m2 korisne površine stana, odnosno po četvornom metru oko 1.350 eura.
Prostor je dugi niz godina čuvan za više stambenu izgradnju za potrebe opatijskih građana.
-Projekt razvijamo kako bi omogućili mladim opatijskim obiteljima da ostanu u svom gradu, a ovo je jedna od niz mjera kao što su pronatalitetna politika, predškolska i školska skrb, gospodarski poticaji i ostali socijalni programi kojima želimo zadržati mlade ljude u Opatiji i starijima omogućiti ugodan život – napomenuo je Emil Priskić, zamjenik gradonačelnika. (Grad Opatija)