Advent u Opatiji i ove će godine biti sastavni dio gradskog programa, no u ponešto izmjenjenim uvjetima, sukladno aktualnim okolnostima. Otkrio je to gradonačelnik Ivo Dujmić, u priopćenju na net stranici Grada.

-Pred nama je razdoblje Adventa koji će se u Opatiji održati i ove godine, na malo drugačiji način, no bit će jednako lijep i zanimljiv za posjetiti. Adventske dekoracije bit će postavljene na više mjesta, obuhvatit će parkove, ulice, trgove, a sve uz disperziju okupljanja ljudi. Želimo da naši građani, kao i svi posjetitelji, i ove godine dožive duh Božića i da im uljepšamo zimu koja je pred nama. Za pretpostaviti je da će biti mnogo manje odlazaka na zimovanja u inozemstvo pa stoga i našim najmlađima namjeravamo omogućiti klizanje na opatijskoj Ledenoj čaroliji na Ljetnoj pozornici- kazao je gradonačeljnik.

U obraćanju sugrađanima naglasio je kako i na području Opatije ima novooboljelih osoba. Kontakti zaraženih su u obradi, a epidemiološka situacija pod kontrolom. Virus je nepredvidiv i u ovoj situaciji kada na području Primorsko-goranske županije na dnevnoj bazi bilježimo sve veći broj zaraženih trebamo se svi zajedno vrlo striktno pridržavati svih uputa epidemiologa. Stožer civilne zaštite Grada pozorno će razmatrati izdavanje svih dozvola za održavanje bilo kakvih manifestacija ili privatnih okupljanja koja podrazumijevaju veći broj ljudi, s ciljem zaštite zdravlja građana. Sve će se odluke dakakok donositi u skladu s trenutnom situacijom.

No, dodao je, jasno je da život ne može i ne smije stati. Pozvao je da se izbjegavaju sva veća okupljanja.

-.U našem gradu imamo lijepe šetnice uz more i u šumi te što više boravite u prirodi, čime činite dobro svome psihofizičkom zdravlju. I Festival Opatija nastavlja svoju djelatnost s uvedenim epidemiološkim mjerama koje su se i do sada pokazale efikasnima. Poštovani sugrađani, redovito ćemo Vas izvještavati o bitnim stvarima vezanim uz lokalnu epidemiološku situaciju, u suradnji s opatijskom Ispostavom epidemiološke službe NZZJZ PGŽ. Ujedno zahvaljujem svim djelatnicima Ispostave na čelu s dr. med. Mariom Sušnjem na požrtvovnom radu te im želim da ustraju i dalje u tome kako bismo širenje zaraze sveli na minimum- poručio je i zaključio u javnom priopćenju gradonačelnik Dujmić. (PL/Grad Opatija)