Otvorenje izložbe natječajnih radova i razgovor s natjecateljima Javnog natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja trga Vladimira Gortana s područjem kupališta Slatine i Pančere u Opatiji održano je u Centru Gervais. Izložba ostaje otvorena do 25. studenoga.
Prisutnima su se obratili gradonačelnik Fernando Kirigin i predstavnik Ocjenjivačkog suda (provoditelja natječaja) Bojan Bilić, dipl. ing. arh., nakon čega su građani postavljali pitanja te iznosili kritike i prijedloge članovima ocjenjivačkog suda i predstavnicima prvonagrađenog rada. Raspravom je moderirala Gorana Stipeč Brlić, dipl. ing. arh.
Gradonačelnik Kirigin je kazao da je uređenje trga Slatina jedan od ključnih strateških projekata Grada Opatije, ne samo u ovom mandatnom razdoblju, već i kao osnova dugoročnog razvoja grada. Njegova realizacija značajno će doprinijeti stvaranju novih sadržaja i nove vizure Opatije kao poznate turističke destinacije te donijeti novu kvalitetu života i boravka u našem gradu. Istaknuo je kako su se, kako bi se osigurala maksimalna transparentnost i izvrsnost, uz uvažavanje mišljenja građana kroz provedenu anketu u kojoj je sudjelovalo 676 građana, odlučili i za suradnju s Društvom arhitekata Rijeka, jer činjenica je da su natječaji jamstvo da će struka pokazati najbolja rješenja.
Na Natječaj je pristiglo 16 radova, a ukupno je dodijeljeno 5 nagrada. Prva nagrada dodijeljena je natječajnom radu autora Stojan Skalicky, Marko Jaušovec, Tina Rudolf, Tina Van der Auwera, Karlo Modrovčić i Anja Patekar. (Grad Opatija)