Svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Opatije održana je sinoć u Centru Gervais, uoči Dana Grada, 25. srpnja – blagdana sv. Jakova.

– Iza nas je godina obilježena brojnim izazovima od nastavka borbe protiv korona virusa i očuvanja gospodarstva do donošenja odluka koje su utjecale na poboljšanje standarda građana. Vjerujem da će i novi saziv Gradskog vijeća nastaviti u tom smjeru trudeći se da odluke koje će donositi budu što kvalitetniji odraz volje građana čiji su izabrani predstavnici. Očekuje nas suradnja na mnogim projektima koji će donijeti prosperitet i razvoj. Prvi korak biti će rebalans proračuna koji se u stvarnosti bitno razlikuje od onoga što smo imali prilike čuti u proteklim mjesecima. Naš cilj je da transparentnost rada gradske uprave bude jedna od najvećih vrlina rada uprave. U srcu smo turističke sezone sa solidnim rezultatima iako nam nad glavom visi prijetnja novog vala epidemije. Novi vlasnici LRH najavljuju da žele stvoriti destinaciju koja će biti uzor čitavoj Hrvatskoj i šire. Pred nama je veliki investicijski ciklus u svim segmentima: sportskom, društvenom, zdravstvenom, prometnom i gospodarskom, istaknuo je uz ostalo gradonačelnik Fernando Kirigin.

-Uz reviziju nekih postojećih, započinjemo i s realizacijom dugo očekivanih projekata. U suradnji s Vaterpolskim klubom krećemo u izgradnju gradskog bazena, u dogovoru s NK Opatijom u rekonstrukciju stadiona. Pred nama je i izgradnja kvalitetnih stanova za građane i suvremeni Dom zdravlja, izgradnja garaža omogućit će uređenje prometa, a usmjereni smo i na jednak razvoj svih dijelova grada. Naš je zadatak zadržati standard predškolskog odgoja, osnovnog školstva, očuvati prostor i dodatno ulagati u komunalni standard. Ne zaboravljamo ni na poduzetnike kojima moramo pomoći u savladavanju izazova u kompleksnim vremenima.  Puno je posla pred nama, no vjerujem u sposobnost svih nas da se potpuno predamo radu u javnoj službi, zaključio je gradonačelnik. (Grad Opatija)