Prema planu napreduju građevinski radovi, uređenja eksterijera i interijera, na gradilištu Dječjeg vrtića u Veprincu, čiji se dovršetak očekuje tijekom mjeseca travnja.

Predviđenom dinamikom, upravo traju vanjsko finiširanje i opremanje objekta  kako bi se omogućio boravak pedesetak mališana u adekvatnim uvjetima, usklađenim s državnim pedagoškim standardom, u investiciji vrijednoj blizu osam milijuna kuna. Dječji vrtić u Veprincu djeluje trenutno u prostoru Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija, Područne škole Veprinac. U njemu postoji jedna kombinirana odgojno-obrazovna skupina poludnevnog i cjelodnevnog programa.

Trošak gradnje novog dječjeg vrtića Veprinac, područnog vrtića Dječjeg vrtića Opatija iznosi precizno 7.124.935,25  kuna, kod čega će 5.435.717,05 kuna biti pokriveno bespovratnim sredstvima iz EU fonda dok ostatak financira Grad Opatija.

P0dsjetimo, Grad je sredstva je dobio na natječaju Ministarstva poljoprivrede tipa operacije 7.4.1 Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu Programa ruralnog razvoja RH.

Izgradnjom novog prostora vrtića, osim što će se poboljšati uvjeti rada teta i mališana, poboljšat će se uvjeti rada i života stanovnika te uštedjeti u troškovima prijevoza koje imaju roditelji, što bi kao posljedicu moglo smanjiti odlazak obitelji s djecom, pretežito mladih radno aktivnih stanovnika. (Grad Opatija)