Grad Opuzen i ove godine nastavlja sa stipendiranjem studenata, a ove su godine povećali broj stipendija. U akademskoj godini 2021/2022 dodijelit će tako 16  stipendija (prošle godine ih je bilo 12) u iznosu od 800,00 kuna mjesečno, 10 mjeseci u godini. Za studente prve godine dodijelit će se 6 (šest) stipendija i za studente viših godina dodijelit će se 10 (deset) stipendija.

Uz studentske stipendije, nova gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Matagom od ove je godine uvela i stipendije za srednjoškolce, i to učenike prvog razreda srednje škole za deficitarna zanimanja. Opuzen, naime, ima Srednju poljoprivrednu i tehničku školu, jedinu poljoprivrednu školu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a stipendije su usmjerene na deficitarno zanimanje  agroturistički tehničar.

‘U suradnji s ravnateljicom Srednje poljoprivredne i tehničke škole Danijelom Primorac odlučili smo i kroz stipendije poticati upis đaka s područja grada Opuzena u deficitarno zanimanje agroturistički smjer. Na taj način želimo našu djecu potaknuti  da ostanu u našem kraju i bave se agroturizmom, zanimanjem koje je usko vezano za naš kraj i koje je budućnost njegovog razvoja, a najvažniji cilj nam je zadržati djecu u našem kraju’, kazao nam je tada gradonačelnik Mataga.(m.p.d.)