Vrijednu donaciju dobio je danas Grad Orahovica. Riječ je o 2 tone neretvanskih mandarina koje su  stigle zahvaljujući dvjema braniteljskim udrugama s juga Hrvatske – HVIDR-i Dubrovačko – neretvanske županije i HVIDR-i Grada Metkovića.

O tome kako je došlo do ove suradnje pojasnio je predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Dubrovačko-neretvanske županije, Vitomir Bajac:
–Mi već godinama imamo dobre odnose s braniteljskim udrugama iz ovog dijela Slavonije. Orahovicu smo posjetili i u prosincu prošle godine kada smo bili gosti Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice. Tada nas je posjetila i orahovačka gradonačelnica, Ana-Marija Petin, kojoj smo obećali da ćemo dogodine Gradu Orahovici poslati mandarine. HVIDRA Grada Metkovića je osigurala mandarine, a ja sam ispred županijske HVIDRA-e osigurao prijevoz – rekao je Bajac za Radio Orahovicu

U teškim vremenima pandemije korona virusa hrvatski branitelji još su jednom pokazali da su spremni pomoći onda kada je najpotrebnije:
–Uvijek smo spremni pomoći, naravno. Nas branitelje ne zanimaju političke podjele, moramo se samo držati zajedno i jedni drugima pomagati – poručio je Vitomir Bajac i rekao kako će se ovakva suradnja, ukoliko bude mogućnosti, nastaviti i dalje.

U ime Grada Orahovice i gradonačelnice Petin na donaciji se zahvalila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela, Marija Šafer:
–Zahvaljujem se HVIDR- i Grada Metkovića i Dubrovačko – neretvanske županije, a posebno gospodinu Vitomiru. Ovo je hvale vrijedna donacija koja, osim materijalne, ima i onu veću – ljudsku vrijednost. Ovo je jako lijepa poruka da i u ovim teškim vremenima još uvijek ima dobrih ljudi kojim misle na druge i koji su spremni pomoći. Grad Orahovica će mandarine uručiti Dječjem vrtiću “Palčić”, orahovačkoj Osnovnoj i Srednjoj školi, Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo, Gradskom društvu Crvenog križa, braniteljskim udrugama te udrugama koje se bave humanitarnom djelatnošću. Nadam se da će se ova suradanja nastaviti i u budućnosti i da ćemo ju proširiti na još neke segmete, a sve kako bi spojili istok i jug Hrvatske, odnosno zelenu i plavu Hrvatsku – izjavila je pročelnica JUO Grada Orahovice, Marija Šafer. (radioorahovica.com)