Grad Orahovica odlučio se na nov način poticanja izvrsnosti te prvi put pametnim telefonima nagradio najbolje rangirane učenike koji su u Srednjoj školi „Stjepan Ivšić“ upisani u srednjoškolske smjerove ugostiteljstva, poljoprivrede i komercijale.

Ukupno je podijeljen 21 smartphone čija je ukupna vrijednost 22,6 tisuća kuna, a učenicima ih je uručio gradonačelnik Saša Rister. U ime Srednje škole, na financijskoj pomoći i kupnji pametnih telefona, gradu Orahovici i gradonačelniku Risteru, zahvalila se pedagoginja Snježana Konopek, koja je rekla da se iskreno nada da će Grad i ubuduće sve njihove ideje i aktivnosti podržati, kao što je i ovu.

Učenike i profesore također je pozdravio gradonačelnik Rister, koji je pohvalio ideju o kupnji pametnih telefona:

-Svi koji ste upisali školu u Orahovici, želim vam u njoj ugodan boravak i da ju uspješno završite. U Proračunu za iduću godinu, također će biti određena sredstva za školstvo, kako bi i dalje financijski mogli podržavati ovakve ideje, a sve kako bi što više učenika privukli u našu školu. Kroz narednih mjesec dana trebali bi završiti i radovi na Centru za prevenciju, dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti , a čime bi onda i Srednja škola Stjepan Ivšić od iduće školske godine stekla uvjete za jedno novo usmjerenje, a to je fizioterapija, završio je Rister. (Grad Orahovica, radioorahovica.com, V.H.)