Dolaskom na orahovački turistički biser– Jezero, ovih dana je ono što prvo zapne za oko da nema više montažnog restorana i terase koja je bila ispred.

Znak je to kako su započeli radovi na uređenju Turističko-rekreacijskog centra “Jezero-Hercegovac-Ružica grad” ukupne vrijednosti 81.3 milijuna kuna. Osim Grada Orahovice koji je Korisnik projekta, partneri su još Javna uprava za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije i grada Orahovice. Djelatnici Presoflex gradnje d.o.o. iz Požege započeli su izvođenje radova koji će biti izvedeni na četiri gradilišta.

– Građenjem na četiri lokacije u neposrednoj blizini Kupališta “Jezero”, Centralne građevine – Odmaralište za djecu, Bungalova I – šest Studio apartmana, Bungalova III – osam Studio apartmana i Sanitarija i vanjskih igrališta na plaži kupališta bit će uspostavljen Edukativni centar Orahovica “Škola u prirodi” kao najzahtjevnija aktivnost iz projekta naziva Uređenje Turističkog centra “Jezero-Hercegovac-Ružica grad”– kaže gradonačelnik Orahovice Saša Rister te naglašava u kojim je radovima trenutno riječ.

– Najvažnije je da su radovi započeli i da je ovaj veliki projekt konačno krenuo. Trenutno djelatnici Presoflex gradnje rade na uklanjanju, odnosno rušenju postojećih montažnih i drugih objekata kako bi oslobodili lokacije na kojima će biti građeni novi planirani objekti. Tako više nema onog montažnog restorana i terase, a i ostali objekti će uskoro biti uklonjeni. Radit će s stalno dokle god vrijeme bude dozvoljavalo– zaključuje gradonačelnik Rister. (Grad Orahovica, www.icv.hr, vg)