Zahvaljujući Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine, na području Krapinsko – zagorske županije financira se gradnja 17 vrtića u vrijednosti većoj od 120 milijuna kuna. Jedan od tih projekata je i sufinanciranje dogradnje i opremanja Dječjeg vrtića „Cvrkutić” u Oroslavju. Vrijednost radova iznosi 5,6 milijuna kuna, od čega se sufinancira 80% iznosa, dok će ostatak sredstava osigurati Grad Oroslavje.

Ovih dana potpisan je i ugovor o  izvođenju radova.

– Važno je naglasiti da je ovo prva velika investicija u gradu Oroslavju sufinancirana sredstvima Europske unije i posebno mi je zadovoljstvo da je to upravo dogradnja i opremanje dječjeg gradskog vrtića. Osim što ćemo povećati kapacitete i smanjiti listu čekanja, unaprijedit ćemo standarde, olakšati djelatnicima rad s djecom te dati novo, ljepše ruho vrtiću „Cvrkutić” na zadovoljstvo prvenstveno djece i njihovih roditelja, djedova, baka, a vjerujem i svih stanovnika našeg grada – rekao je gradonačelnik Gredičak naglasivši kako realizacija projekta ne bi  bila moguća bez potpore Vlade RH koja je alocirala potrebna financijska sredstva.

Dogradnjom vrtića djeca će dobiti prijeko potrebnu sportsku dvoranu te prostor za dvije nove skupine. Također, svoje će prostorije, koje dosad nisu imali, dobiti i djelatnici. Gradi se soba za odgajatelje, ravnatelja, tajnika te stručnog suradnika.

Ravnateljica Dječjeg vrtića „Cvrkutić” Silvija Čičko istaknula je kako vrtić trenutno pohađa 70 djece, a ovim će se projektom ta brojka povećati.

– Dogradnjom će vrtić primati 90-ak djece. U gradu Oroslavju itekako postoje potrebe, čemu svjedoči lista čekanja od 30-ak mališana. U novouređenim prostorima će umjesto dosadašnja tri biti pet odjela – rekla je ravnateljica.

Novo vrtićko ruho djeca će čekati smještena na dvjema lokacijama, u Društvenom domu Gornje Oroslavje te prostorijama bivšeg vrtića Šlapice, koji su preuređeni i  prilagođeni za njihov boravak.

– Djeci na novim lokacijama neće ništa nedostajati, a svi ćemo zajedno iščekivati dovršetak projekta i povratak nazad u novouređene i dograđene prostore – završila je Čičko.

Rok za završetak radova je 12 mjeseci, a gradit će se klasičnom gradnjom sukladno primjeni Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i obrazovanja. (Grad Oroslavje)