Na temu tretmana suzbijanja komaraca, gradonačelnik Ivan Radić rekao je kako je problem komaraca u Osijeku uvelike riješen i nema situacija kao prije pet godine kada se gotovo nije moglo izaći iz kuća.

– Bili smo u svim dnevnicima, da se ne može živjeti niti izaći iz kuće, takvih slika danas više nemamo, unatoč rekordno visokom vodostaju u Osijeku. Učinili smo sve i činimo sve kako bi se slobodno moglo šetati gradom. U ovom trenutku je utrošeno je oko 800 tisuća eura, proveli smo svih 98 preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije – rekao je gradonačelnik.

Podsjetimo, kako je za tretman komaraca u proračunu Grada Osijeka osigurano je 1,6 milijuna eura, kod čega su 800.000 eura sredstva Grada Osijeka, 600.000 sredstva Vlade Republike Hrvatske, dok 200.000 eura daje Osječko-baranjska županija. Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin poručio je kako se monitoring na terenu nastavlja te da će sve raspoložive snage, uključujući i avione, biti angažirane ukoliko bude novih uleta komaraca s poplavnih područja. (Grad Osijek/PL)