Središte grada Otoka krasi preuređena i dograđena zgrada Dječjeg vrtića Pupoljak u koju će uskoro doći i korisnici, djeca iz Otoka i Komletinaca.

Povjerenstvo za utvrđivanje ispunjenosti uvjeta za početak rada u promijenjenim uvjetima Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije jučer je izvršilo uvid i uskoro se očekuje i pozitivno rješenje za početak rada.

S radom je danas započelo i sedam novih djelatnica kojima je dobrodošlicu poželio i gradonačelnik Josip Šarić sa svojim suradnicima.

Podsjetimo, projekt rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića, uključivši prateće sadržaje i uređenje okoliša, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj  za razdoblje 2014.-2020. Ukupna je vrijednost projekta 7.236.236,86 kuna, od čega je iznos bespovratnih sredstava 7.116.513,29 kuna. Vrtić u Otoku postoji dugo, no veličina građevine s vremenom je postala nedostatna. U postojećem vrtiću nije bilo mjesta za jasličku skupinu i zbog toga se i krenulo u izradu projektne dokumentacije te radove na rekonstrukciji i dogradnji.

Uređenjem ovog prostora Otok je dobio energetski učinkovitu zgradu (zagrijavanje iz alternativnih izvora energije – 3 izvora grijanja) ukupne bruto površine 950,17 m²,  s kapacitetom od 3 jedinice za djecu vrtićke dobi i 2 jedinice za djecu jasličke dobi, blagovaonicom, višenamjenskom dvoranom, terasom, prostorom za izolaciju djece, čajnom kuhinjom, prostorom za osoblje, sanitarnim čvorovima, kotlovnicom. Dio je projekta i uređenje i opremanje dječjeg igrališta sa spravama za igru i klupama, izgradnja i uređenje parkinga, hortikulturno uređenje dvorišta autohtonim visokim i niskim raslinjem. Otočki je vrtić tako ušao u redove vrtića u kojima su ispunjeni svi potrebni standardi za kvalitetan rad s djecom. (V.H./Grad Otok)