Jučer su u dvorani Doma kulture u Otoku potpisani ugovori s 55 žena iz Otoka i Komletinaca koje će pružati pomoć i podršku za 330 starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju i osoba s invaliditetom.

Vrijednost ove druge faze projekta je 4.852.750,00 kn bespovratnih sredstava, a vrijeme trajanja projekta 15 mjeseci. Nositelj je Grad Otok, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Vinkovci, Centar za socijalnu skrb te Udruga Hrvatska žena Otok.

Podsjetimo, Grad Otok je među najuspješnijim gradovima po korištenju EU sredstava u prvoj fazi projekta ZAŽELI, kada su povukli 6,3 milijuna kuna i kroz 30 mjeseci trajanja projekta zaposlili 45 teško zapošljivih žena kao i tri osobe koje su radile na samoj provedbi. Cilj projekta je poboljšati pristup zapošljavanju i tržištu rada žena pripadnica ranjivih skupina na području grada Otoka te im omogućiti dodatno obrazovanje i osposobljavanje kao i povećati socijalnu uključenost te kvalitetu života starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju odnosno osoba s invaliditetom. (Grad Otok, V.H.)